Din første investeringsbolig

Drømmen om boliginvestering er en meget omkostningsbetonet investeringsvej, da det ofte kræver meget stor likviditet. I dette indlæg vil jeg forsøge at hjælpe dig i mål med din første investering, og hvilke tanker/overvejelser du skal gøre dig, inden du vælger boliginvestering.

Først skal du stille dig selv spørgsmålet: Hvad vil jeg have ud af min investering? Hvis du tror at den første ejendomsinvestering giver dig smør på brøddet, kan du godt tro om. Oftest er man tvunget til at have en relativ stor belåning på sin første investeringsejendom, hvorfor huslejen alene dækker alle de faste udgifter, herunder;

  • Lån
  • Husforsikring
  • Ejendomsskatter
  • Renovation
  • Vedligehold/reperationer

Du skal se ejendomsinvestering som en langsigtet investering, der om 20-30 år kan sikre dig en stabil og passiv indkomst. Sideløbende betaler lejeren din gæld af, som på sigt giver dig en gældsfri bolig, til en given værdi. Løbetiden på kreditforeningslånet er afgørende for hvornår du har betalt din gæld.

Hvis du finder ovenstående attraktivt som investeringsvej, skal du have kontakt til dit pengeinstitut. Banken er afgørende for succes i starten, så find et pengeinstitut, hvor rådgiveren tror på projektet. Mine egne erfaringer siger mig, at det ofte er lettest at nå i mål med sit projekt, hvis du kan finde en lokal bank. De mindre pengeinstitutter har en anden dagsorden, og vil som regel forsøge at finde en løsning, medmindre projektet ikke kan hænge økonomisk sammen. Når du har fået grønt lys fra banken til at investere, er det bare om at komme i gang.

Når du køber din første investeringsejendom vil du som udgangspunkt kunne etablere et 80% kreditforeningslån, hvorefter resten finansieres gennem banken. Det er et lovkrav at du kan stille udbetalingen (5% af købesummen), hvorfor de sidste 15% finansieres i et banklån.

Det er meget fordelagtigt at betale hele banklånet (gerne så hurtigt som muligt), idet renten oftest er højest på denne. Lad os prøve at tage et eksempel:

Du skal købe din første investeringsejendom, du har fået grønt lys fra din bank, og kan låne 1.000.000 kr. Det ser derfor således ud:

Udbetaling (5%): 50.000 kr.
Banklån (15%): 150.000 kr.
Kreditforeningslån (80%): 800.000 kr.

Min anbefaling vil være at fokusere på at få banklånet afviklet hurtigst muligt. Det kan eventuelt gøres ved at have et såkaldt afdragsfrit lån på kreditforeningen, og derved frigøre nogle midler til hårdere afvikling på banklånet. På den måde slipper du hurtigere af med banklånet, og du får nogle bedre økonomiske muskler at spille med i fremtiden.

Læs også om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.

Menu